Behandelingen en Vachtverzorging

 

 

 

Plukken  

   Het plukken van de vacht word gedaan bij honden die een zachte,wollige ondervacht hebben met een harde,draadachtige bovenvacht. Bij het plukken wordt het dode haar meet de hand of trimmes verwijdert. De plukmethode is vrij arbeidsintensief.Vroeger werd de hond tweemaal per jaar geplukt, tot aan de wollaag. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor het “strippen”. Enkele weken na de plukbeurt kan er een donsachtige vacht ontstaan. Dit is meestal na zo`n 6 á 8 weken. D.M.V een “nawolbeurt” word het donsachtige vachtje verwijderd. Ook dit gebeurt door te plukken. 

 Strippen

   Het strippen is net als plukken, het verwijderen van dood haar. Bij deze vorm wordt de helft van de bovenvacht verwijderd en dat is eens in de 3 á 4 maanden. Dit is afhankelijk van het ras.

 

Knippen en Scheren 

Knippen en scheren is het inkorten van de vacht.Dit kan d.m.v. een schaar of tondeuse. Mijn voorkeur gaat uit naar het knippen omdat het eindresultaat mooier is. 

 

Wassen en Föhnen 

 Bij een wasbeur zit automatisch het föhnen van de hond. Juist bij het föhnen heb ik goed zicht op de huid, ter controle op parasieten zoals vlooien en teken. Maar ook andere onregelmatigheden zoals fistels,puisten en wratten. De vacht dient voor de wasbeurt echter wel klitvrij te zijn. Indien dit niet het geval is dan zal een borstelbeurt nodig zijn, waar kosten aan verbonden zijn.”Uiteraard is de wasbeurt te combineren met een borstelbeurt ”

  

Borstelbeurt

Iedere hond zal op zijn tijd gekamd of geborsteld moeten worden. Veel mensen vinden het moeilijk om de hond``goed te kunnen borstelen, omdat deze niet stil zit. De honden die veel klitten hebben zijn een bron voor parasieten, waarbij jeuk en bijthonden het gevolg kan zijn. Om deze (extreme) situaties tegen te gaan, heb ik de borstelbeurt in het leven geroepen. Ongeacht welke reden een eigenaar heeft om zijn hond niet te kunnen borstelen, dan toch een verzorgde hond kan hebben. ”Uiteraard is de borstelbeurt te combineren met een wasbeurt”

 

Verzorging oren,tanden en nagels 

De verzorging van oren,tanden en nagels zijn bij de trimbeurt inbegrepen, mits de hond dit toelaat. 

Oren: het verwijderen van overtollig haar uit de gehoorgang en vervolgens schoonmaken met oorcleaner.

Tanden: Verwijderen van tandsteen

Nagels: knippen

 

 

  

 

Trimsalon Hannie

De trimsalon voor uw Hond!